Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

TIPURILE ȘI CARACTERISTICILE BUCĂTĂRIILOR CU INSULĂ

Bucatarie insula

Indiferent de stilul unei bucătării, o bucătărie cu insulă mereu va arăta mai deosebit și practic, deoarece creează mai mult spațiu de lucru și mărește vizual încăperea. De aceea, astăzi îți vom prezenta principalele caracteristici și tipuri ale bucătăriilor cu insulă.

 În primul rînd dimensiunile unei insule de bucătărie trebuie să fie calculate în funcție de spațiul rămas împrejurul acesteea. Astfel, trebuie să ții cont că distanța dintre insula de bucătărie și restul mobilierului trebuie să fie cuprinsă între 80 cm -150 cm. Dacă distanța dintre cele 2 obiecte de mobilier va fi prea mică, nu vei dispune de suficient spațiu pentru a te deplasa, iar dacă distanța va fi prea mare, vei întîmpina dificultăți în circularea între zonele de lucru.

Bucatarie cu insula

În ceea ce privește înălțimea unei insule de bucătărie, aceasta poate fi aleasă după placul tău, în funcție de destinația acesteea. Dacă dorești să folosești insula ta ca zonă de gătit sau zonă de lucru, atunci îți recomandăm să o realizezi la înălțimea de 90 cm sau 92 cm, în funcție de restul mobilierului. Iar dacă vrei să o utilizezi ca zonă pentru a luat masa, poți opta pentru înălțimea de 110 cm sau 75 cm. De asemenea, prin combinare, poți crea o insulă diferită ce are blaturi la diferite dimensiuni, care va putea fi utilizată pentru mai multe funcții.

Bucătăria cu insulă poate avea diferite designuri, în dependență de funcționalitatea acesteea. Există cîteva tipuri de insule pentru bucătării

Insula cu zona de lucru și chiuvetă

Acest tip de insulă include amplasarea chiuvetei alături de zona de lucru, astfel fiind destul de practică, deoarece ai posibilitatea de a spăla alimentele sau vesela într-un mod rapid ori de cîte ori ai nevoie. De asemenea, dacă dorești poți amplasa în insulă și mașina de spălat vase.

Insula cu zona de lucru si chiuveta

Bucatarie insula cu chiuveta

Insula cu zonă de lucru

Aceasta este cel mai simplu tip de insulă, deoarece este potrivită atît bucătăriilor mici, cît și celor mari și nu necesită schimbarea instalațiilor, în mare parte pentru bucătăriile finisate. De asemenea, zona de lucru poate fi folosită și ca zonă pentru a lua masa sau a bea cafeaua de dimineață, astfel poți amplasa cîteva scaune simple, moi sau pentru bar, în funcție de prefrință.

Bucatarie cu insula zona de lucru

Bucatarie zona de lucru

Insulă cu zonă pentru gătit și lucru

Insula ce include zonele pentru lucru și pentru gătit, sunt extrem de elegante. Din punct de vedere vizual acestea redau încăperii un anturaj plăcut și diferit. O caracterisitică a acestui tip de insulă este că după dorință se poate amplasa hota special proiectată acestui tip de mobilier.

Bucatarie insula cu zona gatit si lucru

Bucatarie insula cu zona gatit si lucru

Insulă multifuncțională

Acest tip de insulă este perfect pentru bucătăriile mari ce au lungimea de mai mult de 5 m. O astfel de insulă include toate zonele de activitate: chiuveta, blatul de lucru, aragazul, chiar și locul de luat masa. Astfel, restul pieselor de mobilier este utilizat pentru depozitarea lucrurilor. Prin utilizarea unei astfel de insuli, poți crea un spațiu destul de deosebit și confortabil.

Bucatarie cu insula multifunctionala

Bucatarie cu insula multifunctionala

Вы здесь: Home Всё о кухнях Despre Bucatarii TIPURILE ȘI CARACTERISTICILE BUCĂTĂRIILOR CU INSULĂ